Volledig scherm
Eric van Leeuwen - vennoot van Veldhuis adviesgroep - bood samen met Greta Nieuwenbroek, vrijwilligster van Ronald Mcdonald in het Ziekenhuis een schilderij aan de zieke Ezrah aan om de ziekenhuiskamer waarin hij ligt op te fleuren. © Frans Paalman

Veldhuis Adviesgroep wint 20ste Linneausprijs

Veldhuis Adviesgroep uit Heerde is winnaar geworden van de Linneausprijs 2017. De prestigieuze onderscheiding werd alweer voor het twintigste jaar uitgereikt. Ditmaal door burgemeester Henk Lambooij van Putten, voorzitter van De Maatschappij departement Noord-West Veluwe en Flevoland.

De jury koos uit elf aanmeldingen. Sociaalmaatschappelijke betrokkenheid was het belangrijkste criterium. Zo had de financiële dienstverlener uit Heerde bij het 50-jarig bestaan in 2016 vijftig kinderwensen in vervulling laten gaan. Ook leverde het bedrijf als sponsor van hockeyclub Epe een bijdrage in de renovatie van het clubhuis. 

Bob Veldhuis werd in het juryrapport getypeerd als bevlogen ondernemer met een positief personeelsbeleid: meer bewegen op kantoor. Zijn bedrijf telt 75 medewerkers, die financieel advies geven aan particulieren en ondernemingen in verzekeringen, hypotheken, pensioenen en financiële planningen. 

Veldhuis voelde zich vereerd met de prijs. ,,We investeren veel in medewerkers en hun gezondheid. Inmiddels fietst, staat en beweegt iedereen er lustig op los als men belt, mailt of vergadert. Het uitvoeren van de kinderwensen onder werktijd heeft wat gekost, maar iets onbetaalbaars opgeleverd.''

Veluwe