Volledig scherm
De polikliniek van Isala werd ontruimd nadat vier mensen onwel waren geworden. © Stefan Verkerk / News United

Vier personen onwel: polikliniek Isala in Wapenveld ontruimd

updateDe polikliniek van Isala in Wapenveld is korte tijd ontruimd geweest nadat vier personen onwel waren geworden. De oorzaak lag bij een mobiele airco.

Rond 11.15 uur werd er melding gedaan van een vreemde lucht bij de kliniek. Vier personen bleken onwelwordingsverschijnselen te vertonen. Ambulancepersoneel en brandweerlieden gingen daarom poolshoogte nemen.

Ondertussen werd het pand ontruimd. De vier onwel geworden personen werden  door het ambulancepersoneel nagekeken. De brandweer vond de oorzaak van de vreemde lucht: een giftige stof kwam vrij bij een mobiele airco-unit. 

Omstreeks 12.00 uur was de situatie onder controle en kon de kliniek weer open. De circa 40 geëvacueerde personen konden weer naar binnen.

 1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
  PREMIUM

  Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

  Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.
 2. Nieuwe ‘boerenpartij’ kansrijk? ‘Misschien moeten ze Bennie Jolink bellen’
  PREMIUM
  poll

  Nieuwe ‘boerenpar­tij’ kansrijk? ‘Misschien moeten ze Bennie Jolink bellen’

  Veertig jaar na het ter ziele gaan van de Boerenpartij in de landelijke politiek krijgt Nederland een nieuwe partij die zich specifiek richt op boeren. Dat is tenminste de wens van Deventenaar Caroline van der Plas (52) die met haar nieuwe BoerBurgerBeweging mee wil doen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen. Maar heeft dit nieuwe initiatief kans van slagen? Politicoloog en historicus Koen Vossen heeft er een hard hoofd in: ,,Misschien moeten ze Bennie Jolink even bellen.”

Veluwe