Volledig scherm
De polikliniek van Isala werd ontruimd nadat vier mensen onwel waren geworden. © Stefan Verkerk / News United

Vier personen onwel: polikliniek Isala in Wapenveld ontruimd

updateDe polikliniek van Isala in Wapenveld is korte tijd ontruimd geweest nadat vier personen onwel waren geworden. De oorzaak lag bij een mobiele airco.

Rond 11.15 uur werd er melding gedaan van een vreemde lucht bij de kliniek. Vier personen bleken onwelwordingsverschijnselen te vertonen. Ambulancepersoneel en brandweerlieden gingen daarom poolshoogte nemen.

Ondertussen werd het pand ontruimd. De vier onwel geworden personen werden  door het ambulancepersoneel nagekeken. De brandweer vond de oorzaak van de vreemde lucht: een giftige stof kwam vrij bij een mobiele airco-unit. 

Omstreeks 12.00 uur was de situatie onder controle en kon de kliniek weer open. De circa 40 geëvacueerde personen konden weer naar binnen.

  1. Johanna en Matthias Hutte uit Heerde laten huis en haard achter voor een tv-programma... ...dat na vier weken al stopt
    PREMIUM
    VIDEO

    Johanna en Matthias Hutte uit Heerde laten huis en haard achter voor een tv-programma... ...dat na vier weken al stopt

    Johanna en Matthias Hutte zegden allebei hun baan op en verkochten hun huis in Heerde. Samen met hun twee dochters zouden ze van Noord- naar Zuid-Amerika reizen voor het tv-programma Wereldreis op Wielen. Ze lieten huis en haard achter, maar na 800 kilometer trok Talpa de stekker uit het programma. Het stel maakte van de nood een deugd. Met hun eigen camper reizen ze nu door Zuid-Europa.

Veluwe