Vliegen de Ajax-tompoucen van Banketbakker Kamphorst uit Heerde vandaag weer de winkel uit?

VIDEOVan heinde en verre kwamen Ajacieden vorige week naar Heerde, om bij Banketbakkerij Kamphorst een Ajax-tompouce te kopen. Liefst tweeduizend gingen er over de toonbank voor de eerste halve finale van Champions league van Ajax tegen Tottenham Hotspur. Banketbakker Herco Veldhuizen hoopt dat het vandaag wederom storm loopt. En dat Ajax vanavond weer met 1-0 wint.

Als klein jochie zat Herco Veldhuizen (47) met enige regelmaat in De Meer. ,,Ik ben al mijn hele leven voor Ajax. Ben opgegroeid in Baarn en ging dan met vrienden naar het stadion.’’ Nu hij met zijn gezin in Heerde woont en voor dag en dauw in zijn bakkerij moet zijn, komt een wedstrijd bezoeken er niet zo vaak meer van. ,,Maar ik blijf een echte Ajax-fan.’’ Zodoende ontstond vorige week het idee om Ajax-tompoucen te gaan maken. De animo overtrof al zijn verwachtingen.

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe