Archieffoto van het vlaggenschip van vv Heerde.
Volledig scherm
Archieffoto van het vlaggenschip van vv Heerde. © archief Henri van der Beek

Voetballers vv Heerde verdeeld over spelen op zaterdag of zondag, club doet nader onderzoek

Bij vv Heerde heerst verdeeldheid over het voetballen op zaterdag of zondag. Dat blijkt uit de uitkomst van een enquête, die maandagavond werd gepresenteerd. Iets meer dan de helft (56 procent) van de respondenten kiest voor de zondag, de rest voetbalt liever op zaterdag. De club gaat verder onderzoek doen.

 1. Wolvenwelpen op de Veluwe werden al vroeg gesignaleerd en dat is vrij bijzonder
  PREMIUM

  Wolvenwel­pen op de Veluwe werden al vroeg gesigna­leerd en dat is vrij bijzonder

  Het is ‘vrij bijzonder’ dat het tweede nestje wolvenwelpen op de Noord-Veluwe nu al is gesignaleerd, zegt Glenn Lelieveld van het meldpunt Wolven in Nederland. ,,Dat gebeurt elders in Europa pas in het najaar.” Het wolvenpaar dat de Noord-Veluwe als territorium heeft gekozen, heeft opnieuw jongen gekregen. Het is voor de tweede keer in anderhalve eeuw dat in Nederland wolvenjongen zijn geboren. Waarschijnlijk zijn het er vier.
 2. Brandweerduiker Douwe (60) uit Heerde rukt nog altijd uit op zijn fiets met blauwe claxon
  PREMIUM

  Brandweer­dui­ker Douwe (60) uit Heerde rukt nog altijd uit op zijn fiets met blauwe claxon

  Douwe Boonstra uit Heerde is met zijn zestig jaar één van de oudste brandweermannen in de regio die nog actief is op de uitruk. Bovendien is Boonstra brandweerduiker, bijzonder want in ons land zijn slechts twee duikers ouder. Maar aan stoppen denkt hij niet, ook niet nu zijn duikploeg in Heerde met opheffing wordt bedreigd: ‘Ik ga net zolang door tot ze mij mijn duikspullen afnemen’.

Veluwe