Vrachtwagen schiet door vangrail bij Heerde, A50 na uren weer open

Update & VideoEen vrachtwagen is op de A50 bij Heerde door de vangrail geschoten. De A50 was tussen Hattem en Heerde lange tijd afgesloten. Rond 18:30 uur was de weg weer vrij.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 12.15 uur tussen Hattem en Heerde. De vrachtwagen kwam door nog onbekende oorzaak in de berm rechts van de snelweg terecht. Vervolgens is de truck rechtdoor over de snelweg in de vangrail gereden. De truck met oplegger kwam vervolgens in de middenberm tot stilstand.

Lees onder de foto verder.

Volledig scherm
Het ongeluk vond plaats tussen Hattem en Heerde. © Stefan Verkerk / News United

De chauffeur kon zelf uit de vrachtwagen stappen en werd nagekeken door het ambulancepersoneel. Vervolgens is hij in de ambulance gestapt en meegegaan naar het ziekenhuis. Een politiehelikopter heeft luchtfoto's van de plek gemaakt.

Telekraan

De afwikkeling van het ongeluk gaat een groot deel van de middag in beslag nemen.  Een telekraan is ter plaatste gekomen om de vrachtwagen van de vangrail te takelen. Als de vrachtwagen met een lier van de vangrail zou worden getrokken dan is er een grote kans dat de dieseltank scheurt. De automobilisten die in de file stonden zijn inmiddels langs het ongeluk geleid.

Lees onder de foto verder voor informatie over de omleidingsroutes.

Volledig scherm
De vrachtwagen kwam eerst in de berm terecht alvorens de vangrail werd geramd. © Stefan Verkerk / News United

Omleiding

 Weggebruikers worden op de  A28 bij knooppunt Hattemerbroek al tegengehouden om de afslag richting de A50 te nemen. Ook de oprit van de A50 bij Hattem richting Heerde is dicht. Verkeer vanuit Zwolle richting Kampen wordt geadviseerd om door te rijden naar Wezep. Daar kunnen weggebruikers keren om dan weer via de A28 en het knooppunt Hattemerbroek de N50 naar Kampen te nemen.

Weggebruikers die vanuit Kampen en Zwolle onderweg zijn naar Apeldoorn werd geadviseerd om via de A28 en A1 te rijden.

Veluwe