Vrijwilligers bouwen wolfwerend raster rond schaapskudde van Nunspeet

videoZo'n vijftien vrijwilligers van Wolf Fencing hebben vandaag geholpen om rasters aan te leggen die de schaapskudde in de gemeente Nunspeet tegen aanvallen van wolven moeten beschermen. De aanleg van rasters is kostbaar en Wolf Fencing is speciaal opgericht om bijvoorbeeld schapenhouders van gratis advies en hulp te voorzien.

 Bij de aanleg van wolfwerende rasters steken vrijwilligers letterlijk de handen uit de mouwen. In het geval van de schaapskudde in Nunspeet gaat het om drie stukken grond waar al hekken omheen staan maar die niet hoog en wolfwerend genoeg zijn. Niet dat de wolf er al heeft huisgehouden. Maar hij is inmiddels zo dichtbij dat de schaapskudde gemakkelijk in het vizier kan komen.

Volledig scherm
Vrijiwlligers van Wolf Fencing helpen bij de aanleg van wolfwerend raster. © Rob Voss
  1. Johanna en Matthias Hutte uit Heerde laten huis en haard achter voor een tv-programma... ...dat na vier weken al stopt
    PREMIUM
    VIDEO

    Johanna en Matthias Hutte uit Heerde laten huis en haard achter voor een tv-programma... ...dat na vier weken al stopt

    Johanna en Matthias Hutte zegden allebei hun baan op en verkochten hun huis in Heerde. Samen met hun twee dochters zouden ze van Noord- naar Zuid-Amerika reizen voor het tv-programma Wereldreis op Wielen. Ze lieten huis en haard achter, maar na 800 kilometer trok Talpa de stekker uit het programma. Het stel maakte van de nood een deugd. Met hun eigen camper reizen ze nu door Zuid-Europa.

Veluwe