Vrijwilligers bouwen wolfwerend raster rond schaapskudde van Nunspeet

videoZo'n vijftien vrijwilligers van Wolf Fencing hebben vandaag geholpen om rasters aan te leggen die de schaapskudde in de gemeente Nunspeet tegen aanvallen van wolven moeten beschermen. De aanleg van rasters is kostbaar en Wolf Fencing is speciaal opgericht om bijvoorbeeld schapenhouders van gratis advies en hulp te voorzien.

 Bij de aanleg van wolfwerende rasters steken vrijwilligers letterlijk de handen uit de mouwen. In het geval van de schaapskudde in Nunspeet gaat het om drie stukken grond waar al hekken omheen staan maar die niet hoog en wolfwerend genoeg zijn. Niet dat de wolf er al heeft huisgehouden. Maar hij is inmiddels zo dichtbij dat de schaapskudde gemakkelijk in het vizier kan komen.

Volledig scherm
Vrijiwlligers van Wolf Fencing helpen bij de aanleg van wolfwerend raster. © Rob Voss
  1. Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristenbelasting groot vraagteken
    PREMIUM

    Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristen­be­las­ting groot vraagteken

    Steeds meer Veluwenaren bieden een slaapplek aan op boekingssite Airbnb. Toch is het voor gemeenten nog altijd lastig grip te krijgen dit relatief jonge fenomeen. Lokale overheden hebben vaak geen idee welke inwoners hun woning te huur aanbieden en het innen van toeristenbelasting gebeurt veelal op goed geluk. ,,We vertrouwen er maar op dat Airbnb'ers zich netjes aan de regels houden.’’

Veluwe