Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

VV Wapenveld wil niet bij de buren douchen

Om te zeggen dat de leden van de Heerder raadscommissie Ruimte een rood-zwart hart hebben, gaat misschien wat te ver. Maar feit is wel dat de politici het opnemen voor de positie van de in rood-zwart gestoken clubkleuren leden van buitenbeentje vv Wapenveld in het wegwerken van het achterstallig onderhoud kleedaccommodaties.

Over de verdeling (43.000 euro voor vv Heerde, 59.000 euro voor SEH, 185.000 euro voor sv WZC en 12.000 euro voor De Gemzen) waren clubs en gemeente het al eens geworden. Het wegwerken van achterstallig onderhoud is een volgende stap op weg naar privatisering. ,,Wij zijn geen goede partij geweest in het onderhoud. Ik ben van de situatie geschrokken en dit moeten we rechtbreien”, gaf wethouder Jan Berkhoff volmondig toe. Maar vv Wapenveld bleef als kleinste van het stel (één recreatief elftal en 33 leden), buiten beeld.

  1. Al acht bewoners verzorgingshuis Heerde overleden aan coronavirus: ‘Wie leeft er straks nog?’
    PREMIUM

    Al acht bewoners verzor­gings­huis Heerde overleden aan coronavi­rus: ‘Wie leeft er straks nog?’

    Woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde wordt keihard getroffen door het coronavirus. Inmiddels zijn van de zeventig bewoners acht mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Ziek personeel zit noodgedwongen thuis, militairen zijn ingevlogen om de verzorging over te nemen. Bezorgde familieleden van de kwetsbare bewoners houden hun hart vast. ‘Wie leeft er straks nog als we weer naar binnen mogen?’

Veluwe