Presentatrice Dieuwertje Blok van het Sinterklaasjournaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Presentatrice Dieuwertje Blok van het Sinterklaasjournaal. © Sinterklaasjournaal

Waarom Heerde, Lelystad en Putten niet meedoen aan het Sinterklaasjournaal

Ze schitteren door afwezigheid bij het Sinterklaasjournaal, de gemeenten Heerde, Lelystad en Putten. Deze drie gemeenten hebben zo hun eigen redenen om niet mee te doen aan het populaire tv-programma. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Jesse (9) en Boaz (5) redden de aankomst van sint in ‘Zwalk’: ‘Snel de letter w op het bord gezet’
  PREMIUM

  Jesse (9) en Boaz (5) redden de aankomst van sint in ‘Zwalk’: ‘Snel de letter w op het bord gezet’

  Waar komt Sinterklaas aan? Tijdens het Sinterklaasjournaal is duidelijk geworden dat de goedheiligman aanmeert in het fictieve dorpje Zwalk. Waar dat zal zijn, is velen nog niet duidelijk. Nou, Jesse (9) en Boaz Kanis (5) uit Kampen weten het wel: een kilometer of tien bij hen vandaan! Alleen is de letter ‘w’ van het plaatsnaambord gewaaid en staat daar nu nog ‘Zalk’ op.

Veluwe