Volledig scherm
Om het Apeldoorns kanaal bevaarbaar te maken moest in 2014 een in de Tweede Wereldoorlog neergestorte bommenwerper worden opgegraven. © Henri van der Beek

Wapenveld zet bevaarbaar kanaal weer op de agenda

Met een brief aan de de provinciale politieke partijen vraagt Wapenveld weer aandacht voor het bevaarbaar maken van het Apeldoorns kanaal. Daarmee zou het vertrouwen in de politiek hersteld kunnen worden, schrijven de voorzitters van drie belangenclubs.

De brief is maandag 1 oktober verstuurd en heeft als titel 'Herstel van vertrouwen rond Apeldoorns kanaal'. Want dat vertrouwen in de provinciale politiek kreeg een behoorlijke knauw in Wapenveld, toen vorig jaar duidelijk werd dat er een streep ging door het bevaarbaar maken van het Apeldoorns kanaal.

Wapenveld maakt zich daar al sinds 2003 hard voor. In 2011 werd de ambitie om het kanaal tussen Hattem en Wapenveld bevaarbaar te maken zelfs vastgelegd en vanaf 2013 werd er ook uitvoering aan gegeven. De verbazing in Wapenveld was vorig jaar dan ook groot, toen ineens een einde kwam aan de plannen.

Verkiezingen

De voorzitters van Stichting Recreatie Wapenveld (Roel Docter), Dorpsraad Wapenveld (Johan Horst) en Ondernemersvereniging Wapenveld (Patrick Rosmolen) roepen de provinciale politieke partijen nu op om het onderwerp 'Varen naar Wapenveld' op te nemen in hun verkiezingsprogramma's. Want, zeggen ze: 'Zo ga je niet met burgers en maatschappelijke organisaties om!' 

In maart 2019 zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten. 'Aan u nu de kans om dat geschonden vertrouwen te herstellen bij de samenstelling van uw verkiezingsporgramma's', schrijven de drie voorzitters aan de politieke partijen.

Veluwe