Kieviten in een nat weiland.
Volledig scherm
PREMIUM
Kieviten in een nat weiland. © Van Der Neut Jacques

Wapenveldse Broek blijkt kraamkamer voor weidevogels

Het Wapenveldse Broek heeft momenteel alles weg van een kraamkamer. Vele tientallen legsels van kieviten, tureluurs en grutto’s zijn uitgekomen en de ouders paraderen nu met hun kuikens door het gras op zoek naar voedsel. 

 1. Toch nieuwe bomen langs Kanaaldijk bij Hattem waar karakteristieke eiken tegen de vlakte moesten. Hoe kan dat?
  PREMIUM

  Toch nieuwe bomen langs Kanaaldijk bij Hattem waar karakteris­tie­ke eiken tegen de vlakte moesten. Hoe kan dat?

  Grote verbazing bij de Wapenveldse dorpsraadvoorzitter Johan Horst. Vorig jaar klonk er nog fel protest tegen de bomenkap bij het Apeldoorns Kanaal tussen Hattem en Wapenveld. De bomen moesten verdwijnen en zouden niet in de gemeente Heerde terugkomen. Maar inmiddels staan er toch tientallen jonge knotwilgen aan de voet van de Kanaaldijk. ,,Vraag je je toch af wat daar nou de reden van is.’’
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?