Volledig scherm
Lisanne Boer is nu vier keer wereldkampioen eenwieleren. © Marco Gruben

Wapenveldse Lisanne nog drie keer wereldkampioen

Het kan momenteel niet op voor Lisanne Boer (19) uit Wapenveld. Nadat ze donderdag tijdens het WK eenwieleren in het Zuid-Koreaanse Seoul op de eerste plaats geëindigd was op het onderdeel hoogspringen, kon ze vrijdag nog drie gouden medailles in ontvangst nemen.

Boer won met haar eenwieler de wedstrijden in de competities speedtrial én hoog- en verspringen. Vrijdag ging het echter niet om springen over een lat (zoals een dag eerder het geval was), maar om het springen op een pallet. ,,Ik ben heel blij! Dit had ik nooit verwacht", laat Boer tussen haar prijsuitreikingen door kort weten.

  1. Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?
    PREMIUM

    Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?

    Elk zichzelf respecterend buurtschap of dorp op de Veluwe heeft het: een feestweek. Met vertier voor alle leeftijden. Zo zit de feestweek van Hoge Enk, een buurtschap in de gemeente Elburg, er net op. En eindigt de zomer in augustus met het Emsterfeest (Epe), misschien wel de grootste van de regio. Maar wat is het belang van zo’n week? En komen er nog wel mensen op af? Een rondgang langs feesttenten en voorzitters.

Veluwe