Antoinette Rosendal (links), Laetitia Christiaens, John Langenberg, Stephanie Schoneville en Wilma Kasteel voor Rehoboth in Wapenveld. De begeleiders en medewerkers van Philadelphia zijn heel tevreden met hun nieuwe werk in lokale zorgcentra en MFC De Heerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Antoinette Rosendal (links), Laetitia Christiaens, John Langenberg, Stephanie Schoneville en Wilma Kasteel voor Rehoboth in Wapenveld. De begeleiders en medewerkers van Philadelphia zijn heel tevreden met hun nieuwe werk in lokale zorgcentra en MFC De Heerd. © Henri van der Beek

Wapenveldse Philadelphia-medewerkers laten handjes wapperen bij zorgcentra en dorpshuis

Werken, leren en erbij horen, dat zijn de drie kernwoorden voor de nieuwe dagbesteding van Philadelphia in Heerde en Wapenveld. Onder de naam TOV, talentontwikkeling in vaardigheden, wordt maatwerk geleverd voor de deelnemers met een licht verstandelijke beperking die Philadelphia in de gemeente Heerde onder haar hoede heeft. 

TOV is nu actief in multifunctioneel centrum De Heerd en woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde en woonzorgcentrum Rehoboth in Wapenveld. Begeleider Laetitia Christiaens vertelt dat de dagbesteding zoals die tot eind vorig jaar in De Lindenhoeve aan de Veerstraat geboden werd, niet meer bij de nieuwe inzichten over werkervaring en dagbesteding passen van Philadelphia. ,,We willen dat de deelnemers volledig meedoen in de maatschappij door ze ook actief te laten zijn in echte werksituaties.’’ 

  1. Verpleeg- en verzorgingshuizen in regio klaar voor opname herstellende coronapatiënten uit Isala

    Verpleeg- en verzor­gings­hui­zen in regio klaar voor opname herstellen­de coronapa­tiën­ten uit Isala

    De samenwerkende organisaties op het gebied van verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) rondom Zwolle zijn bereid herstellende coronapatiënten van ziekenhuis Isala over te nemen. Het gaat daarbij om patiënten die weliswaar besmet zijn, maar geen dringende medisch specialistische hulp meer nodig hebben. De eerste patiënten zijn inmiddels opgenomen in het Zonnehuis in Zwolle.

Veluwe