Volledig scherm
Vlak bij de kruising Zwarteweg/Eperweg zijn er plannen voor een onbemand tankstation. © archief Kevin Hagens

Wasserij Bagerman in Heerde ziet tankstation als buurman niet zitten

Textielreiniging Gebr. Bagerman uit Heerde is naar de Raad van State gestapt tegen de bouw van een onbemand tankstation aan de Zwarteweg.

,,De Eperweg komen wij straks niet meer op’’, zei raadsman Ton Robbers die optrad namens de wasserij en de familie Bagerman, die aan achterliggende de Zandweg woont. Aan de Raad van State vroeg Bagerman afgelopen week om het bestemmingsplan te vernietigen, waarin de gemeente Heerde de bouw van het tankstation heeft geregeld.

Opstoppingen

Het wordt drukker in de buurt, zo geeft de gemeente toe. Er komen 430 autobewegingen bij. Het merendeel is van tankende personenauto’s, maar er zullen dagelijks volgens berekening ook vijftien vrachtwagens komen. Aan de overkant zit de toegang van McDonald’s. Volgens de gemeente kunnen de wegen de verkeerstoename echter goed hebben. Bagerman bestrijdt dit en vreest voor opstoppingen en verkeersonveiligheid omdat eigen vrachtwagens, maar ook vrachtwagens van Lagemaat Sloopwerken van de wegen gebruik maken.

De gemeente Heerde vroeg de Raad van State het bestemmingsplan overeind te houden. Naast de bouw van het tankstation regelt het plan ook de sloop van de woning Eperweg 60. Pas als deze woning is verdwenen kan de reconstructie van de Heerderweg afgemaakt worden, stelt de gemeente. Ook daar is Bagerman het niet mee eens. Uitspraak van de Raad van State over zes weken.

Veluwe