Woningrammers Heerde blijken tieners uit de Randstad: vuurwapen en mes gevonden

VideoDe drie personen die gisteravond werden aangehouden nadat zij met een auto de gevel van een woning in Heerde hadden geramd, zijn 17, 18 en 19 jaar. Ze komen allemaal uit het Westen. Dat heeft de politie Oost-Nederland laten weten. Bij hun aanhouding werden meerdere wapens gevonden.

Het gaat om een 19-jarige vrouw uit Zwijndrecht, 18-jarige man uit Dordrecht en een 17-jarige jongen uit Den Haag. De 18-jarige man bestuurde de auto toen hij tegen een woning aan de Zwolseweg in Heerde reed. Hij is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Ook had hij een mes bij zich. 

Vuurwapen

De vrouw van 19 en jongen van 17 zijn opgepakt voor verboden wapenbezit. Zij hadden een vuurwapen bij zich, maar die na een toiletbezoek bij een buurtbewoner achtergelaten in de prullenbak bij het toilet. De bewoner trof dit wapen later aan.

De auto ramde de gevel van een woning aan de Zwolseweg in Heerde. De inzittenden sloegen op de vlucht.
Volledig scherm
De auto ramde de gevel van een woning aan de Zwolseweg in Heerde. De inzittenden sloegen op de vlucht. © News United / Stefan Verkerk

Bij het bizarre incident gisteravond in Heerde reed een auto in op de gevel van een woning aan de Zwolseweg, waarna drie inzittenden op de vlucht sloegen. De eerste melding van de crash in het hart van het dorp kwam kort na 21.00 uur binnen. Een rode personenauto bleek de gevel van een woning te hebben geramd. Het betreft het pand waar voorheen computerwinkel Paradise was gevestigd. Bij aankomst van de politie werden de drie personen aangetroffen. De bestuurder is gecontroleerd op het gebruik van alcohol en drugs. Hieruit bleek dat hij niet onder invloed was. 

Wegrennen 

Volgens getuigen zouden er mogelijk vijf inzittenden in de auto hebben gezeten. De identiteit van de twee personen die zouden zijn weggerend, is bekend. Zij lijken niets met het incident van doen te hebben. Alle drie de verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Zij zitten nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

  1. Zwolse huisarts zoekt naar verborgen coronadoden: ‘RIVM-cijfers zijn incompleet, maar die van ons ook’
    PREMIUM

    Zwolse huisarts zoekt naar verborgen coronado­den: ‘RI­VM-cij­fers zijn incompleet, maar die van ons ook’

    De Zwolse huisarts Marco Blanker zoekt uit hoeveel mensen er aan corona zijn overleden, zonder dat ze getest zijn. Deze doden worden niet vermeld in de RIVM-cijfers – waarin alleen positief geteste sterfgevallen voorkomen – en worden daarom ook wel de ‘verborgen coronadoden’ genoemd. Uit eerste onderzoek onder huisartsen bleek eerder al dat het om honderden patiënten gaat.

Veluwe