Volledig scherm
De Annie Oosterbroekkamer in het zuivelmuseum Erve IJzerman in Wapenveld. © Jan Nitrauw - Stichting Erve IJzerman

Zaterdag officiële opening nationaal zuivelmuseum Erve IJzerman in Wapenveld

Het nationaal zuivelmuseum Erve IJzerman in Wapenveld wordt zaterdag officieel geopend.

Sinds juni waren de deuren van het museum al open. Omdat het zaterdag Open Monumentendag is, is het tijd voor een officiële ingebruikname. 

Vrijwilligers van stichting De Melkmaten en stichting Erve IJzerman zijn de afgelopen tijd druk geweest. Er zijn een zuivelexpositie en een presentatiekamer ingericht en er is een horecapunt gerealiseerd. Zaterdag om 11.00 uur is de openingshandeling, waarbij iedereen welkom is.

Gratis

Tal van activiteiten zijn gratis te zien, tot een uur of vier in de middag. Naast de zuivelcollectie, is er een weidemelkmachine van vader en zoon Draayer uit Heerde te bewonderen en is er een historische vrachtwagen vol melkbussen aanwezig. In het horecapunt wordt in samenwerking met ijsboerderij IJscowd uit Hattem ambachtelijk bereid ijs verkocht.

Meer informatie op www.erveijzerman.nl.

  1. Kasteel Vosbergen in Heerde opent poorten voor diners en bruiloftsfeesten
    PREMIUM

    Kasteel Vosbergen in Heerde opent poorten voor diners en bruilofts­fees­ten

    Al ruim 300 jaar is Kasteel Vosbergen in Heerde in bezit van de adellijke familie Van Dedem. ,,En omdat we willen dat dat ook zo blijft, hebben we besloten het kasteel op beperkte schaal open te stellen voor diners en bruiloftsfeesten”, vertelt Jeanne Kamerlingh Onnes, dochter van de 88-jarige barones die in het eeuwenoude pand woont. ,,Het onderhoud is een kostbare zaak. Door het kasteel maximaal twintig keer per jaar te verhuren, denken we een aanzienlijk deel van de kosten te kunnen dekken.”

Veluwe