Jeanne en Catherine Kamerlingh Onnes nemen het beheer van kasteel Vosbergen over van hun moeder.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeanne en Catherine Kamerlingh Onnes nemen het beheer van kasteel Vosbergen over van hun moeder. © Hans van de Vlekkert

Zussen hebben plan met moeders kasteel in Heerde

Er is in de tussentijd heel wat water door de gracht rond kasteel Vosbergen in Heerde gestroomd, maar uiteindelijk hebben de zusters Jeanne en Catherine Kamerlingh Onnes besloten om samen de schouders te zetten onder het behoud van het familiebezit. Zaterdag 22 juni is er de eerste maatschappelijke activiteit: een concert van Koninklijk Fanfarekorps Wilhilmina met het Cultuurplein Noord-Veluwe.

De zusters nemen het beheer over van hun moeder, G.A. Kamerlingh Onnes-Barones van Dedem. Kasteel Vosbergen, gesticht in 1623, is al sinds 1715 in handen van de familie Van Dedem. Met het klimmen der jaren voor moeder, moest een besluit over het toekomstig beheer genomen worden. ,,Het beheer is geen sinecure. Vandaar dat we hebben gekeken naar mogelijkheden om het gebruik uit te breiden, passend bij de locatie", legt Jeanne uit. Het concert dat Wilhelmina geeft, biedt bezoekers meteen de kans om het gebied binnen de gracht te bekijken, normaal niet toegankelijk. ,,Zo krijgen ze de kans om op die manier dit deel van Vosbergen te beleven."

  1. Het belang van de dorpsclub komt pas in deze tijden aan het licht
    PREMIUM
    CORONA

    Het belang van de dorpsclub komt pas in deze tijden aan het licht

    Het is bijna drie maanden geleden dat de bal in het amateurvoetbal voor het laatst rolde. De wedstrijddagen worden ontzettend gemist. Niet alleen door de voetballers, ook door de supporters. Die van WZC Wapenveld en SV 't Harde maakten een mooi seizoen door in de vierde klasse D. Hoe teleurgesteld ze ook waren over het besluit van de KNVB, ze hebben er alle begrip voor. ,,Er zijn pijnlijkere zaken dan een potje voetbal.''

Veluwe