Volledig scherm
PREMIUM
Jeanne en Catherine Kamerlingh Onnes nemen het beheer van kasteel Vosbergen over van hun moeder. © Hans van de Vlekkert

Zussen hebben plan met moeders kasteel in Heerde

Er is in de tussentijd heel wat water door de gracht rond kasteel Vosbergen in Heerde gestroomd, maar uiteindelijk hebben de zusters Jeanne en Catherine Kamerlingh Onnes besloten om samen de schouders te zetten onder het behoud van het familiebezit. Zaterdag 22 juni is er de eerste maatschappelijke activiteit: een concert van Koninklijk Fanfarekorps Wilhilmina met het Cultuurplein Noord-Veluwe.

De zusters nemen het beheer over van hun moeder, G.A. Kamerlingh Onnes-Barones van Dedem. Kasteel Vosbergen, gesticht in 1623, is al sinds 1715 in handen van de familie Van Dedem. Met het klimmen der jaren voor moeder, moest een besluit over het toekomstig beheer genomen worden. ,,Het beheer is geen sinecure. Vandaar dat we hebben gekeken naar mogelijkheden om het gebruik uit te breiden, passend bij de locatie", legt Jeanne uit. Het concert dat Wilhelmina geeft, biedt bezoekers meteen de kans om het gebied binnen de gracht te bekijken, normaal niet toegankelijk. ,,Zo krijgen ze de kans om op die manier dit deel van Vosbergen te beleven."

  1. Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?
    PREMIUM

    Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?

    Elk zichzelf respecterend buurtschap of dorp op de Veluwe heeft het: een feestweek. Met vertier voor alle leeftijden. Zo zit de feestweek van Hoge Enk, een buurtschap in de gemeente Elburg, er net op. En eindigt de zomer in augustus met het Emsterfeest (Epe), misschien wel de grootste van de regio. Maar wat is het belang van zo’n week? En komen er nog wel mensen op af? Een rondgang langs feesttenten en voorzitters.

Veluwe