Harry Voss bij het wildraster langs de Kamperweg dat na een paar honderd meter ophoudt.
Volledig scherm
PREMIUM
Harry Voss bij het wildraster langs de Kamperweg dat na een paar honderd meter ophoudt. © Hans van de Vlekkert

Zwijnenoverlast Heerde: 'Bestaande wildraster voldoet gewoon niet'

In plaats van de zwijnenjacht op te voeren, doet de gemeente Heerde er verstandig aan om meer wildrastering te plaatsen in de bossen rondom de Kamperweg. Dat bepleit Harry Voss van de Faunabescherming. ,,Een hekwerk houdt na een paar honderd meter gewoon op. Daarmee houd je natuurlijk geen zwijnen tegen."

Volgens burgemeester Fred de Graaf veroorzaken wilde zwijnen dusdanig veel overlast in Heerde dat de kans op ongelukken steeds groter wordt. ,,Ze komen nu zelfs bij de opritten van de A50 en dat is levensgevaarlijk”, zo zei hij vorige week tijdens de gemeenteraadsvergadering. De oplossing moet volgens De Graaf worden gezocht in het opvoeren van de jacht op wilde zwijnen.

  1. Zwolse huisarts zoekt naar verborgen coronadoden: ‘RIVM-cijfers zijn incompleet, maar die van ons ook’
    PREMIUM

    Zwolse huisarts zoekt naar verborgen coronado­den: ‘RI­VM-cij­fers zijn incompleet, maar die van ons ook’

    De Zwolse huisarts Marco Blanker zoekt uit hoeveel mensen er aan corona zijn overleden, zonder dat ze getest zijn. Deze doden worden niet vermeld in de RIVM-cijfers – waarin alleen positief geteste sterfgevallen voorkomen – en worden daarom ook wel de ‘verborgen coronadoden’ genoemd. Uit eerste onderzoek onder huisartsen bleek eerder al dat het om honderden patiënten gaat.

Veluwe