Door het slechte weer kort na het startschot van de postduifwedstrijd in Narbonne, raakten duizenden dieren de weg kwijt
Volledig scherm
PREMIUM
Door het slechte weer kort na het startschot van de postduifwedstrijd in Narbonne, raakten duizenden dieren de weg kwijt © Emiel Muijderman/BELGA

Dagen na Frans duivendrama overheerst nog steeds verwarring: ‘Organisator heeft alle landen rad voor ogen gedraaid’

Honderden postduiven zijn nog zoek na de dramatische vlucht vanuit de Zuid-Franse stad Narbonne. Die werd geteisterd door slecht weer en had volgens vele duivenmelkers nooit mogen doorgaan. Maar op de vraag hoe het zo mis kon gaan, komt vooralsnog geen antwoord. ,,De organisator heeft alle landen een rad voor de ogen gedraaid.”

6 reacties

 • Bart Man

  1 week geleden
  @Hennie Beumer: Ik ben ervan overtuigd dat de meeste duivenhouders zo goed mogelijk voor hun dieren zorgen en waarschijnlijk hebben de dieren van duivenhouders een betere kans op oud worden dan dezelfde vogels in het wild. Juist daarom is het jammer dat het bij deze lossing mis is gegaan.
 • Hennie Beumer

  1 week geleden
  Hallo iedereen heeft een sport en duiven houden is ook een sport , mensen moeten niet oordelen dat we de duiven niet goed verzorgen ik vlieg ook het programma , dat de lossing commisie een fout heeft gemaakt dat moet niet de duiven liefhebber in de schoenen worden geschoven, ik heb 67 jaar postduiven en de verzorging is optimaal menig mens word niet zo goed verzorgt als dat wij onze duiven verzorgen .
 • Bart Man

  1 week geleden
  @Co Schaftenaar: zou u uw kinderen mee laten doen aan aan een zwemwedstrijd waar veelal 90% aankomt?
 • Jan Kelder

  1 week geleden
  Vinden die duivenmelkers het nu erg omdat ze de duiven (GELD) kwijt zijn of vinden ze het erg voor de dieren, die niet weten hoe ze zelf hun voer & water moeten zoeken !!!!!
 • Co Schaftenaar

  2 weken geleden
  En ja hoor, daar is beroepsreageerder Heerema weer. Onwetend wat de duivensport inhoud. Maar toch even zijn gal spuwen. Duivenliefhebbers gaan met liefde en verantwoording om met hun duiven. Brengen deze in topconditie aan de start. Duiven vliegen graag, en de afstanden zijn haalbaar. Maar toch, een verkeerde lossing kan roet in het eten gooien. Veelal komt 90% later thuis. Dat wordt alleen niet bekend gemaakt. 10% valt ten prooi aan roofvogels, windmolens, of verongelukken anders.

Salland