Volledig scherm
Opnieuw een dodelijk ongeluk op de N35 tussen Nijverdal en Haarle. Volgens de politie is het ‘puur toeval’. © News United / Bert Kamp

‘Dodelijke ongelukken op N35 hebben niets met elkaar te maken’

Volgens de politie Hellendoorn hebben de drie dodelijke ongelukken op de N35 tussen Nijverdal en Haarle niets met elkaar te maken.

Een 31-jarige man uit Nijverdal is woensdagochtend even voor half zes om het leven gekomen bij een aanrijding tussen een bedrijfsbusje en een vrachtwagen op de N35 tussen de Klinkenbeltweg en het ecoduct. Het is al het derde dodelijke ongeluk binnen enkele maanden op dit deel van de N35.

De politie Hellendoorn bevestigt desgevraagd dat de drie dodelijke ongelukken op vrijwel dezelfde plek hebben plaatsgevonden, op nog geen 100 tot 150 meter van elkaar. Maar dat wil volgens een woordvoerder niet zeggen dat er enig verband is tussen deze aanrijdingen. Hij spreekt over ‘pure toeval’ en benadrukt dat de drie aanrijdingen op zichzelf staan.

 Bij de eerste dodelijke aanrijding kwam een auto door onbekende oorzaak op de andere weghelft terecht. Dat gebeurde ook bij het tweede ongeval, waarbij een medische oorzaak werd vastgesteld. Bij het ongeluk van woensdagmorgen speelde de dichte mist zeer waarschijnlijk een rol. De woordvoerder van de politie spreekt over ‘pure pech’.

Salland