Drie gewonden bij botsing op N35 in Mariënheem, waaronder man uit Raalte

Update + videoBij een frontale botsing vrijdagavond op de N35 bij Mariënheem zijn drie mensen gewond geraakt, waarvan één zwaargewond. Het betreft een 48-jarige vrouw en een 67-jarige man uit Leeuwarden en een 43-jarige man uit Raalte. 

Politiewoordvoerster Marloes Ballast: ,,De drie mensen zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, we weten momenteel niet hoe het met ze is. Wel is inmiddels duidelijk dat ze allen niet onder invloed verkeerden.’’

Afgesloten

Ambulances, brandweerwagens en politieauto’s haastten zich naar Mariënheem, voor verder verkeer werd de weg meteen na de frontale botsing in twee richtingen afgesloten. Uren later werd de weg weer vrijgegeven.

Op de plek des onheils arriveerde ook een traumahelikopter waarvan de medisch specialist meereed met een ambulance om hulp te verlenen aan één van de slachtoffers.

Dat het om een zware botsing ging, blijkt uit de beelden waarop één van de auto’s zwaar beschadigd bovenop de vangrail terecht is gekomen. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. ,,De verkeersongevallen analyse is bezig met het onderzoek’’, aldus woordvoerster Ballast.

Petitie

Bewoners van Mariënheem lopen al jaren te hoop tegen de gevaarlijke weg. Een plan voor verkeerslichten op twee kruisingen werd afgewezen, omdat het de verkeersveiligheid niet zou vergroten. Daarop hielden bewoners een petitie die ruim duizend handtekeningen opleverde en naar Den Haag werd gestuurd.

De inwoners zien er graag een vierbaansweg komen. Aanpak van de weg wordt nu onderzocht. Inmiddels heeft Rijkswaterstaat als tussenoplossing besloten reflectoren tussen de hoofdweg en de parallelwegen te zetten. 

De klap was kennelijk zo hard dat één van de auto's zwaar beschadigd op de vangrail belandde.
Volledig scherm
De klap was kennelijk zo hard dat één van de auto's zwaar beschadigd op de vangrail belandde. © News United / Jasper Hutten
  1. Toch nog hoog bezoek: burgemeester met taart en bloemen naar Geja uit Haarle tijdens lintjesregen
    PREMIUM
    Video

    Toch nog hoog bezoek: burgemees­ter met taart en bloemen naar Geja uit Haarle tijdens lintjesre­gen

    Het regent lintjes vandaag. Niet op de gebruikelijke manier, maar veelal telefonisch of via beeldbellen. In de gemeente Hellendoorn is een uitzondering gemaakt. Twee inwoners kregen hoog bezoek van burgemeester Anneke Raven. Wel op gepaste afstand en communiceren via de telefoon, in verband met het coronavirus. ,,Bij zo’n unieke gelegenheid wilden toch graag bij mensen langs, en dan is dit een goede oplossing.”

Salland