Volledig scherm
© Robin Hilberink

Festival Dauwpop bij Hellendoorn volledig uitverkocht

Dauwpop is volledig uitverkocht. Dat meldt de organisatie van het festival via Twitter en Facebook. Afgelopen vrijdag meldde het festival nog dat er nog maar honderd kaarten beschikbaar waren. Alle 15.000 toegangstickets zijn nu dus weg, waardoor het festival aankomende zaterdag 26 mei kan rekenen op een gezellige drukte.

Het festival wordt traditioneel altijd op Hemelvaartsdag gehouden, maar omdat die feestdag dit jaar vrij vroeg op de agenda stond (10 mei), is er dit jaar voor gekozen Dauwpop te verplaatsen naar zaterdag 26 mei.

Acts

Voor de 24e editie van het festival heeft de organisatie weer een lijst mooie namen weten te strikken. Zo sluit Kensington de dag af en staan verder ook acts als DJ Paul Elstak, Jett Rebel, My Baby en The Hives op het programma. 

Ook rapper Boef en Dotan stonden aanvankelijk op het programma. Dotan zegde al zijn optredens af om langer aan zijn nieuwe album te werken, temidden van controverse rondom het verspreiden van nepverhalen van 'fans'. Dauwpop annuleerde zelf het optreden van Boef vanwege ophef om vrouwonvriendelijke uitspraken van de rapper. Kraantje Pappie is vorige week als laatste naam toegevoegd aan de line-up.

Salland