Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Jet Mars van de werkgroep Haarle Energie Neutraal en Hans Verheul van CAVV Zuid-Oost Salland op het dak van de mengvoederfabriek. © Emiel Muijderman

Haarle regelt het opwekken van energie zelf

In het dorp Daarle leidden plannen voor windmolens en twee zonneparken tot grote onrust en verdeeldheid. In Haarle willen ze dat voorkomen door de regie zelf in handen te nemen.

Plaatselijk Belang Haarle hield zich al geruime tijd bezig met duurzaamheid in het dorp. De aandacht voor dat onderwerp kwam vorig jaar ineens in een stroomversnelling toen het bedrijf LC Energy aangaf een zonnepark te willen realiseren in het buitengebied van Haarle. Veel omwonenden waren daar mordicus op tegen en de gemoederen dreigden verhit te raken.

  1. Groeiend sportaanbod voor Sallanders met beperking

    Groeiend sportaan­bod voor Sallanders met beperking

    Merette Sluiseman (33) is verstandelijk beperkt, maar dit belet de Deventerse niet om twee sporten te beoefenen. Moeder Monica: ,,Merette zwemt sinds haar vierde en sinds een jaar of zes doet ze ook aan korfbal bij Devinco. Zij is hierdoor zó gegroeid en heeft erg veel geleerd. Bij het zwemmen - ze is lid van De Klup in Deventer - staan teamgenoten elkaar aan te moedigen en als het een keer misgaat, knuffelen ze elkaar. Het korfballen gaat ook hartstikke goed. Samen sporten geeft zoveel meerwaarde voor een groep kwetsbare mensen in de samenleving.”

Salland