Medewerkers van de politie en dierenbescherming vonden in februari 2021 61 zwaar verwaarloosde hondjes bij een stel in Haarle. Nadat de rechter ze een straf oplegde, liepen ze in mei van dit jaar weer tegen de lamp.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van de politie en dierenbescherming vonden in februari 2021 61 zwaar verwaarloosde hondjes bij een stel in Haarle. Nadat de rechter ze een straf oplegde, liepen ze in mei van dit jaar weer tegen de lamp. © Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.

Man (70) verwaarloost dieren en moet cel in (maar mag daarna weer dieren houden)

De politie heeft woensdag een 70-jarige man uit Haarle aangehouden zodat hij een voorwaardelijke celstraf van twee maanden kan uitzitten. Hij en zijn vrouw verwaarloosden herhaaldelijk tientallen huisdieren, waardoor ze een verbod kregen om nog dieren te houden. Dat verbod overtraden ze, bleek in mei. Als de man straks zijn celstraf heeft uitgezeten, mag hij gewoon weer dieren houden.

4 reacties

 • Yvonne Veld

  1 maand geleden
  Zo zie je maar dat dierenwelzijn in de rechtspraak ook geen enkele waarde heeft. Als je dieren als dingen blijft zien zal dat ook nooit veranderen.
 • Erik Ploeg

  1 maand geleden
  Volledig van de zotte dat deze mensen weer dieren mogen houden; het geeft eens te meer aan dat er erg veel mis met het justitiële systeem in ons land; triest…
 • Y bethume

  1 maand geleden
  Kan de rechter nou niet voorkomen dat deze mensen ooit nog dieren mogen houden!? Ze zijn nota bene recidivisten. Iemand zou eigenlijk een petitie moeten starten. Ongelooflijk!
 • K Bosman

  1 maand geleden
  En de veehouderij wordt uitgekocht inclusief beroepsverbod. Dus juridisch hebben de boeren nog wel kans