Volledig scherm
© Reinier van Willigen

MountainbikeMania trekt 1200 fietsers naar routes Hellendoorn

HELLENDOORN - Hartje Hellendoorn, de zompige oevers van de Regge en het donkere bos op de Hellendoornse berg waren zaterdagavond hét terrein van 1200 mountainbikers uit heel Nederland.

De nighttour MountainbikeMania was voor de tweede keer uitgezet door de Hellendoornse mountainbikeclub De Tourbuffels. Niet alleen deelnemers genoten van het sportieve spektakel met hoge funfactor. Ook familieleden, inwoners van Hellendoorn én voorzitter van de Tourbuffels Koen Prinsen vermaakten zich kostelijk. "Ik was vanmiddag kapot na alle opbouw, maar als ik dan vanavond bij de start alle deelnemers uitgelaten zie staan, dan komt de stoot adrenaline en denk ik 'ja kom maar!'. Geweldig!"

Halloween
De meeste deelnemers meldden zich zaterdagavond rond half zeven bij restaurant ‘In de Tonne’. De één uitgedost in Halloween stijl, de ander in een warm fietstenue. Allemaal met hetzelfde doel; vooral genieten van deze knotsgekke fietsavond met een hoog verrassingseffect.

Drie routes van 15 kilometer leiden door een windtunnel met fikse tegenwind, een maisdoolhof, wiebelende pontons, door vrachtwagens, over oude auto’s, dwars door café’s, smalle paadjes en achtertuinen.

Door het café
Een dolle boel is het bij café de Barbier. Via smalle donkere steegjes komt de fietser in de psychedelisch verlichte achtertuin van het volle cafe. Door de open deur langs de tafels, het biljart richting het schap en weer naar buiten. Wie net iets te hard binnenrijdt staat stil tegen de eerste stamtafel en krijgt onder luid gejuich als troost een slok bier aangeboden van de toeschouwers.

Salland