Volledig scherm
Foto Erna Lammers

Nieuw festival in Hellendoorn

HELLENDOORN - Een open plek in het bos aan de voet van de Hellendoornse Berg: dat is het decor voor het nieuwe festival Onder Aan De Berg in Hellendoorn. Het festival vindt plaats op woensdag 24 mei, aan de vooravond van Hemelvaartsdag.

Een dag later, op 25 mei, staat het bekende festivalterrein aan de Luttenbergerweg ​traditiegetrouw ​weer in het teken van Dauwpop. Dat de afgelopen jaren vaak ruim van tevoren uitverkocht is.

Dauwpop blijft Dauwpop, maar organisator Ev'Hands organiseert er nu dus 'gewoon'een extra festival bij. Bij h​et nieuwe evenement draait ​het ​om de combinatie van bekende Nederlandse artiesten met lekker eten en drinken. En dat alles op een bijzonde​re​ locatie in de bossen. Wie die bekende artiesten zijn? Dat blijft nog even geheim.

Donderdag
​De line-up van het festival wordt ​volgende wee​k​ donderdag bekend gemaakt, maar dat grote namen uit de Nederlandse muziekwereld eind mei afreizen naar Hellendoorn is ​​een feit. ,,Liefhebbers van Nederlandse artiesten kunnen nog wel eens verrast worden”, aldus organisator Frank Satink.

Kaarten voor het festival zijn pas te koop wanneer de eerste namen bekend worden gemaakt. Satink: ,,Onder Aan De Berg is een evenement dat in Oost-Nederland nog niet te vinden is. Het is de ideale aftrap voor het Hemelvaart-weekend’’.

Salland