Lenneke Lingmont
Volledig scherm
PREMIUM
© Lenneke Lingmont

Overijssel trekt knip in kanaaldrama: plan om enkele eigenaren uit te kopen vanwege extreme situatie

Overijssel maakt toch werk van extreme gevallen langs Kanaal Almelo - De Haandrik. De provincie heeft twee pandeigenaren in de gemeente Hellendoorn een aanbod gedaan om het huis over te nemen. Overijssel gaat daarmee zwaar beschadigde huizen opkopen. Ook wordt onderhandeld met een woningeigenaar in Twenterand.

0 reacties

 1. Alleenstaande Hans uit Haarle vult zijn lege kamers met spullen voor Oekraïense moeder, dochter en baby
  PREMIUM
  Video

  Alleen­staan­de Hans uit Haarle vult zijn lege kamers met spullen voor Oekraïense moeder, dochter en baby

  Drie jaar lang werkte 70-plusser Hans de Lange uit Haarle op en af in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Hij hielp daar jongeren met het opzetten van een eigen bedrijf. In die tijd leerde hij Viktoriia Mishchenko (26) kennen. Samen met haar moeder en dochtertje van 7 maanden vluchtte ze vorige week via Polen naar Amsterdam vanwege de oorlog in haar land. Als het aan Hans ligt, trekken ze voorlopig bij hem in: ,,Kamers heb ik genoeg, maar spullen niet.’’
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Salland