Volledig scherm
Het is moeilijk oversteken van de N35 ter hoogte van het Chinees restaurant in Haarle, ervaren kinderen en volwassenen dagelijks. © Frans Nikkels

Plaatselijk Belangen lanceren petitie voor ingrepen N35 op korte termijn

Plaatselijk Belang Haarle spoort Den Haag aan om meer geld uit te trekken voor veiligheidsmaatregelen op de korte termijn op de N35. Het platform komt daarom samen met de Plaatselijk Belangenorganisaties van Mariënheem, Heino, Laag Zuthem en Hoonhorst met een petitie. Op www.petitie.nl kan het verzoekschrift worden ondertekend.

De petitie volgt op het afketsen van de plannen waarvoor Plaatselijk Belang Haarle zich sterk heeft gemaakt. Het gaat om maatregelen voor de twee gevaarlijke kruisingen op de Rijksweg ter hoogte van het dorp. Vanuit Haarle is geopperd bij de Stationsweg verkeerslichten te plaatsen en bij de Tunnelweg/Molenweg een bajonetkruising (opdat in twee fases kan worden overgestoken, mv) aan te leggen.

De Plaatselijk Belangenorganisaties bieden op dinsdag 30 oktober de petitie met de handtekeningen aan in Den Haag.

  1. Stevige crash bij Arriën: busje op zijn kant

    Stevige crash bij Arriën: busje op zijn kant

    Op de kruising Schapendijk met de Dwarsweg in Arriën (gemeente Ommen) zijn maandagochtend een bestelbusje en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Door de crash is de bestelbus op zijn kant beland. Een voorrangsfout ging vermoedelijk vooraf aan het ontstaan van het ongeval. De brandweer is bezig iemand uit het busje te bevrijden. Vermoedelijk zijn er drie gewonden bij het ongeval. Over de ernst van hun verwondingen is op dit moment nog geen duidelijkheid.

Salland