Jan Jaap Bulder (links) en Rob Telgenkamp (rechts) presenteerden vorige maand trots de eerste plasticvrije drinkbeker van Nederland voor festivals. Nu blijkt de term niet te kloppen
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Jaap Bulder (links) en Rob Telgenkamp (rechts) presenteerden vorige maand trots de eerste plasticvrije drinkbeker van Nederland voor festivals. Nu blijkt de term niet te kloppen © Bert Kamp Reggestreekfotografie

Plasticclaim valt in duigen: beker van Dauwpop blijkt niet plasticvrij te zijn

Dauwpop heeft een pijnlijke tik op de vingers gekregen van de overheid. De plasticvrije, papieren drinkbeker die het dit jaar als eerste muziekfestival van Nederland invoert, blijkt niet volledig plasticvrij. Het festival moet alle uitingen aanpassen. „We hadden dit niet mogen claimen.”

4 reacties

 • Henk Bartelds

  2 weken geleden
  Er valt echt niets aan te doen. In de nabije toekomst bestaan de mensen voor een groot gedeelte uit plastic.
 • Ronald Brughuis

  2 weken geleden
  Wat een gezeur weer. Doet die man zo veel moeite krijg je dit weer. Gewoon weer terug naar het oude, smaakt veel beter. Die bekers worden toch weer ingenomen en gerecycled. Altijd gezeik hier in Nederland. Maken ze zich elders ook zo druk?
 • Jan Otten

  2 weken geleden
  Kan de ILT zich niet beter druk maken over bedrijven die het milieu verpesten?
 • Rene van Essen

  2 weken geleden
  Als de bekers nou ook een keer niet bedrukt zouden zijn is het nog beter! Waarom reclame op een beker als je toch al deelneemt aan het evenement!
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.