Prins Gerton I van C.V. De Sükkewottels uit Haarle.
Volledig scherm
Prins Gerton I van C.V. De Sükkewottels uit Haarle. © C.V. De Sükkewottels

Prins Gerton aan het roer bij De Sükkewottels uit Haarle

HAARLE - Hij moest het lang voor zich houden, maar zaterdagavond bij De Veldkamp in Haarle kon Gerton Nijmeijer zich eindelijk als nieuwe prins van de carnavalsvereniging De Sükkewottels presenteren. Samen met adjudant Roel Jansen Holleboom zwaait hij dit seizoen de scepter.

 1. Twentse crisisnoodopvang asielzoekers langer open: ‘Nee zeggen is geen oplossing’
  PREMIUM

  Twentse crisisnood­op­vang asielzoe­kers langer open: ‘Nee zeggen is geen oplossing’

  De kans is groot dat de Twentse crisisnoodopvanglocaties voor asielzoekers ook na 1 april openblijven. Staatssecretaris Eric van der Burg (asiel) heeft die vraag voorgelegd aan de burgemeesters die namens hun veiligheidsregio’s in het Veiligheidsberaad zitten. Een meerderheid reageerde positief „Als we ‘nee’ zeggen, is er nog geen oplossing,” zegt burgemeester Sander Schelberg.
 2. Vechten in een café? Deze vier Twentse steden voeren de zwarte lijst in, als ‘fantastische stok achter de deur’
  PREMIUM

  Vechten in een café? Deze vier Twentse steden voeren de zwarte lijst in, als ‘fantasti­sche stok achter de deur’

  ALMELO/ENSCHEDE - In vier Twente steden komen gasten die zich misdragen in een horecagelegenheid binnenkort op een zwarte lijst. Dat zijn Enschede, Almelo, Hengelo en Oldenzaal. Horecaondernemers en politie juichen de maatregel toe. „Het is een fantastische stok achter de deur.” Het gaat om een afgeschermde website, waarop raddraaiers met naam en foto worden geregistreerd.