Volledig scherm
© Facebook Politie Rijssen-Holten

Reekalfje doodgebeten door loslopende hond in Sprengenberg

Een loslopende hond heeft woensdagochtend vermoedelijk een reekalfje doodgebeten op de Sprengenberg in Haarle. ,,Een heel verdrietig en een kwalijke zaak", aldus de politie. 

,,Ziet het er niet über-schattig uit, zo’n klein opgerold reekalfje? Je moet er toch niet aan denken, als zo’n beestje verstoten wordt door zijn moeder vanwege een loslopende, rondsnuffelende hond, of erger nog: ten prooi valt aan een loslopende hond", vraagt de politie zich af op Facebook. ,,Toch gebeurde dat vanochtend op de Sprengenberg."

De politie is op zoek naar de eigenaar van deze loslopende hond. Ook getuigen kunnen zich melden. Het bericht van de politie wordt afgesloten met een waarschuwing. ,,Wij willen meteen maar weer even van de gelegenheid gebruik maken om een ieder, die zijn hond in het buitengebied uitlaat, op het hart te drukken om vooral uw hond aan te lijnen."

Snuffelen

,,En niet alleen maar de woest uitziende, agressieve en/of grote hond moet aan de lijn, ook uw kleine Fifi moet vast. Want het gaat niet alleen maar om het doodbijten van zo’n beestje, maar het natuurlijke proces tussen moeder en kalfje kan nog op een andere manier verstoord worden."

,,Loopt uw hond nou los, en snuffelt hij wat langs de paden, dan kan het maar zo zijn dat daar een jong reekalfje ligt te wachten op zijn moeder. Uw hond snuffelt aan het reekalfje, die vervolgens door zijn moeder verstoten wordt, omdat er een vreemde geur aan het jong zit", aldus de waarschuwing van de politie.

Salland