Volledig scherm
Een zwart schaap is afgelopen week door een hond doodgebeten in de wei bij de Kinderboerderij Hellendoorn tussen Hulsen en Marle. © Kinderboerderij Hellendoorn

Schaap doodgebeten en lammetjes gestolen op Kinderboerderij Hellendoorn

De vrijwilligers van de Kinderboerderij Hellendoorn laten op Facebook weten ‘allemaal heel erg verdrietig’ te zijn. Ze troffen donderdagmorgen in de wei nabij de Derde Kampsweg in Nijverdal een zwart schaap aan, dat is was doodgebeten door een hond. 

De aanvaller at zelfs een deel van de ingewanden, de kaak en de tong van het schaap op. ‘We plaatsen bewust de foto's van het verminkte schaap niet, want die zijn gruwelijk’, laat de Kinderboerderij Hellendoorn op haar Facebookpagina weten.

De politie is door de kinderboerderij ingeschakeld en die voert intussen onderzoek naar het gruwelijke voorval uit. Een aantal omwonenden vertelde de medewerkers van de kinderboerderij al wat ze gezien hebben. Maar eventuele getuigen kunnen zich alsnog melden via tel. 06-14763605 of 06-10036869. ‘Want het helpt als mensen iets gezien hebben en dat aan ons doorgeven’, aldus de kinderboerderij.

Lammetjes gestolen

Het bleef overigens niet bij het dode schaap. Vrijwilligers van de Kinderboerderij Hellendoorn ontdekten zaterdagmorgen dat vrijdagavond vier lammetjes en de weideklok zijn gestolen uit de wei in Nijverdal. Een buurtbewoner meldde de kinderboerderij dat hij vrijdagavond een bus richting de Derde Kampsweg zag staan die bezig was in het schapenweiland.

De kinderboerderij heeft sinds de afschuwelijke gebeurtenis met het dode schaap wel een camera geïnstalleerd nabij het Nijverdalse terrein. ‘Maar die bestreek net niet de hoek waar de lammetjes vrijdagavond zijn gestolen’, deelt de kinderboerderij mee op Facebook.

Ook voor de diefstal is de Kinderboerderij Hellendoorn op zoek naar eventuele getuigen. Die kunnen van zich laten horen op bovengenoemde mobiele telefoonnummers.

Salland