Volledig scherm
Archieffoto

SV Haarle verliest ere-voorzitter en voetbalvriend Ton Knobben

HAARLE Erevoorzitter van SV Haarle, Ton Knobben, is afgelopen donderdag op 73-jarige leeftijd overleden.

Op verzoek van zijn familie, en geheel in de geest van Knobben, worden de voetbalwedstrijden van SV Haarle dit weekend gewoon gespeeld.

,,We houden een minuut stilte en spelen met rouwbanden'', vertelt voorzitter John van der Ven. ,,Hoewel we de wedstrijden zouden mogen uitstellen vanwege het overlijden van onze erevoorzitter, zou het voor hem eerder vanzelfsprekend zijn dat het gewoon doorgaat. Deze man was altijd met het voetbal bezig. Hij heeft ongelooflijk veel betekend voor de club. Het hakt er enorm in dat hij nu is weggevallen.''

Ton Knobben werd op 1 juli 1951 lid van voetbalvereniging SV Haarle, waar hij een onafgebroken bestuursperiode van 42 jaar doormaakte. In 1989 werd hij voorzitter, en na 16 jaar voorzitterschap was hij tot zijn 65ste jaar adviseur binnen het bestuur. Tijdens de overdracht van zijn voorzitterschap in 2005 benoemde de ledenvergadering hem tot erevoorzitter van de vereniging.

Ton Knobben wist als geen ander voortdurend geschikte vrijwilligers te vinden en te motiveren binnen de Haarlese dorpsgemeenschap. Zijn liefde voor de jeugdsport liep als een rode draad door zijn vrijwilligersloopbaan. Het opzetten van een regionale pupillen competitie (OPC) in samenwerking met voetbalbonden KNVB en TVB, en zijn werk voor de pupillencommissie van de TVB, leverde hem in 1987 de hoge voetbalonderscheiding op, de Gouden Speld van de KNVB.

Ook in zijn werk bij de afdeling Sportzaken van de Gemeente Hellendoorn betekende Ton Knobben veel voor de sport binnen de gemeente en de Haarlese dorpsgemeenschap. Knobben werd op 15 juni 2007 Koninklijke Onderscheiden, als Lid van Oranje Nassau. Bij zijn afscheid op 19 december 2008 werd hij Lid van Verdienste van de KNVB, een titel die slechts weinigen gegeven is.

,,In december vorig jaar werd er een tumor achter zijn oog geconstateerd. De behandeling was erg zwaar, té zwaar voor hem. SV Haarle verliest een voetbalvriend die van groot belang is geweest in het bestaan van onze voetbalvereniging'', zo laat voorzitter John van der Ven weten.

Salland