Ultraloopster Arenda Könnecke (45) uit Nijverdal tijdens haar poging het wereldrecordpoging 6-uursloop voor vrouwen 45+ te verbeteren. Ze krijgt daarbij hulp van enkele ‘hazen’.
Volledig scherm
PREMIUM
Ultraloopster Arenda Könnecke (45) uit Nijverdal tijdens haar poging het wereldrecordpoging 6-uursloop voor vrouwen 45+ te verbeteren. Ze krijgt daarbij hulp van enkele ‘hazen’. © Bert Kamp Reggestreekfotografie

Weersomstandigheden maken recordpoging van Arenda uit Nijverdal tot helse tocht: ‘Ik heb in elk geval een clubrecord’

Gadegeslagen door een handjevol belangstellenden, is Arenda Könnecke (45) deze zaterdagmiddag bezig met een bijna bovenmenselijke prestatie. De ultraloopster uit Nijverdal rent zes uur lang, non-stop, rondjes over de atletiekbaan in haar woonplaats.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Tien miljoen in plus, toch moet Raalte in toekomst vervelende keuzes maken: ‘Ziet er somber uit in 2026’
  PREMIUM

  Tien miljoen in plus, toch moet Raalte in toekomst vervelende keuzes maken: ‘Ziet er somber uit in 2026’

  Wat betreft financiën boert de gemeente Raalte goed. Met bijna 10 miljoen euro in de plus lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor de Sallandse gemeente. Maar niets is minder waar. Vanaf 2026 moeten er ‘moeilijke keuzes worden gemaakt’, stelt wethouder Alexander Kreule (VVD). En dat kan gevolgen hebben voor allerlei projecten, zoals het grote scholenplan en de plannen met het gemeentehuis.
  Raalte