Logo © Achilles'12
Volledig scherm
Logo © Achilles'12 © Achilles'12

Achilles '12 wil sportpark ’t Wilbert verder verduurzamen

HENGELO - Achilles ‘12 wil sportpark ’t Wilbert de komende jaren verder ontwikkelen. Dat maakte het bestuur tijdens de Algemene Ledenvergadering op de donderdag 7 november bekend. Een groep van zo’n zeven leden moet in kaart brengen waar, voornamelijk op het gebied van duurzaamheid, stappen gezet kunnen worden. 

Binnenkort wordt de verlichting van twee velden al vervangen door Ledlampen, maar dat is pas een begin. “We willen onder andere kijken naar bijvoorbeeld de aanleg van zonnepanelen”, zo vertelt penningmeester Christian Kamphuis. “Daar zijn financiële middelen voor beschikbaar.”

Mooie kantine-omzet

Dat er gedacht kan worden over het verduurzamen van sportpark ’t Wilbert, is mede te danken aan de positieve cijfers die tijdens de ledenvergadering gepresenteerd werden. “Ondanks forse investeringen in kleding en andere materialen, staan we er financieel goed voor. Zo hebben we een hele mooie kantine-omzet gedraaid en zijn de inkomsten uit contributie en sponsoring stabiel.”

Stijging aantal leden

Het ledenaantal is het afgelopen jaar tevens met enkele tientallen gestegen. “We zien vooral bij de jongste leden veel nieuwe aanmeldingen. We profiteren daarbij natuurlijk van de ontwikkeling van onze wijk.” Ook heeft de club voor het eerst drie vrouwenteams en is het aantal zaterdagelftallen gestegen tot vijf. 

Ereleden

Tot slot zette de club drie prominente leden in het zonnetje. Gerard Kamphuis, Benno Goosen en Frans Kattenpoel werden tot erelid benoemd. Het was voor de eerste keer in jaren dat er ereleden werden benoemd bij Achilles ‘12.