Volledig scherm
© Esther Rouwenhorst

Achtbaan gesloten op Hengelose kermis na ongeval met peuter

HENGELO - Een peuter is vrijdagmiddag gewond geraakt op de Lambertuskermis. Het meisje is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. De attractie is gesloten.

Het meisje liep in de familie-achtbaan, tegenover de Hema, een hoofdwond op. Wat de exacte oorzaak van het ongeval is, wordt nog uitgezocht door veiligheidswaakhond NVWA. Na een gesprek met de aanwezige politie heeft het personeel van de attractie de achtbaan gesloten.

Gevallen

Volgens een woordvoerster van de politie is het kind uit de attractie gevallen. Meer informatie over de toedracht van het ongeval of de aard van de verwondingen kon zij nog niet melden. „De attractie is gesloten zodat de NVWA onderzoek kan doen.”

Dat laatste bevestigt een woordvoerster van de gemeente, als vergunningverstrekker van de kermis. „Wij hebben de NVWA volgens procedure gealarmeerd. Deze instantie doet nu onderzoek naar het ongeval en beslist of en wanneer de attractie weer open kan. Heel vervelend voor ouder en kind wat hier is gebeurd.”  

'Nooit eerder’

Exploitante Jowen (‘mijn achternaam hoeft niet in de media’) is geschrokken van het voorval: „Dit is nooit eerder gebeurd. Het meisje zat naast een ander kind en is omgevallen in het bakje. De ouders zaten in het bakje erachter. Wij adviseren altijd ouders om naast het kind te gaan zitten. Daar gaan we vanaf nu beter op letten. Het ligt niet aan onze attractie, die is goedgekeurd. We maken ons geen zorgen om de controle door de NVWA.”