Volledig scherm
Het nieuwe stadskantoor aan de Deldenerstraat, hemelsbreed 500 meter van de Bankastraat. Bewoners overwegen een blauwe zone aan te vragen. © Carlo ter Ellen DTCT

Bankastraat Hengelo overweegt instellen blauwe zone, uit angst voor parkerende ambtenaren

HENGELO - Bewoners van de Bankastraat in Hengelo hebben zich bij de gemeente gemeld met een verzoek om meer informatie over het instellen van een blauwe zone. Dat wordt bevestigd door de gemeente, die benadrukt dat er nog geen concrete aanvraag ligt. 

Meerdere straten rond het nieuwe stadskantoor aan de Deldenerstraat zijn bang dat ambtenaren straks massaal in omliggende wijken gaan parkeren omdat er geen parkeerplekken zijn op hun werkplek. Bewoners van de Enschedesestraat en de Dennenbosweg hebben daadwerkelijk een verzoek voor een blauwe zone ingediend.

Waterbedeffect

Wethouder Claudio Bruggink heeft onlangs opnieuw benadrukt dat hij nog voor de zomer komt met ‘een mobiliteitsplan’ waarin wordt aangegeven hoe de parkeeroverlast van ambtenaren zo veel mogelijk wordt voorkomen. „Dan ziet u welke maatregelen wij voorstaan om overlast te voorkomen.” Wiert Wiertsema (ProHengelo) waarschuwt voor een ‘waterbedeffect’. „Als de ene wijk het doet, komt de volgende. En dan de volgende. Binnen de kortste keren is de hele ring vergeven van blauwe zones.” 

Plek voor ambtenaren

ProHengelo wil van wethouder Bruggink de verzekering dat er plek komt voor de ambtenaren. „Dan is het niet nodig dat burgers allemaal blauwe zones gaan aanvragen. Het leidt tot meer kosten, met een bizar systeem dat je een bezoeker via de computer moet aanmelden. Dit is helemaal niet nodig, als je plek maakt voor ambtenaren”, aldus Wiertsema.

Parkeeroverlast ROC

Het Dikkersplein heeft eveneens een aanvraag voor een blauwe zone gedaan. Bewoners van de Beckumerstraat hebben informatie opgevraagd. Beide straten hebben last van automobilisten die bij het ROC van Twente moeten zijn. Delen van de Industriestraat en de Schouwinksweg kregen om die reden al eerder een blauwe parkeerzone.