Volledig scherm
© ANP

Beroering over ‘agressieve’ ganzen in Hasseler Es Hengelo

HENGELO - Opwinding over ganzen in de Hasseler Es in Hengelo. De dieren zouden zich agressief gedragen naar omstanders. Maar of dat echt zo is?

Een inwoner van de Hasseler Es heeft zich maandagmorgen gemeld bij de gemeente: de ganzen die in de vijvers rond Kulturhus Hasselo bij het winkelcentrum zwemmen, achtervolgen mensen tot aan hun auto. Niet iedereen is daar van gediend. 

Mensen aanvallen

De  gemeente speelde de melding door aan de Dierenambulance Hengelo-Borne, met het verzoek de boodschap te verspreiden en eventueel een kijkje te nemen. Medewerkers van de ambulance plaatsten een oproep op Facebook, waarbij ze bewoners van de wijk waarschuwen voor ‘ganzen die mensen en vooral kinderen aanvallen’.

Zelf gepest

Maar bij nader inzien is er misschien iets anders aan de hand, aldus een woordvoerster van de Dierenambulance Hengelo-Borne, nu het reacties regent op Facebook. De ganzen worden zelf gepest, weten veel bewoners van de wijk te melden. „We horen dat kinderen gooien met stokken en stenen. Geen wonder dat ganzen dan agressief worden”, aldus de Dierenambulance.

Boogje omheen

Medewerkers van de ambulance zijn in ieder geval niet van plan om een kijkje te gaan nemen, ‘want we kunnen er niets doen’. Het zou wat de medewerkers betreft erg helpen als kinderen ophouden met spullen naar de dieren te gooien. „Misschien kunnen de scholen daar een rol in spelen.” Verder adviseert ze voorbijgangers om er in een boogje omheen te lopen.