Volledig scherm
De gewonde skater werd per ambulance afgevoerd. © Tubantia

Binnen een dag eerste slachtoffer nieuwe skatepark in Hengelo

HENGELO - Nog geen etmaal na de opening van het nieuwe skatepark achter het station in Hengelo is het eerste slachtoffer al per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde donderdagmorgen omstreeks 9 uur. De politie kwam ter plekke, maar een woordvoerster wil desgevraagd geen nadere informatie verstrekken. Volgens jongelui die er donderdagmiddag aan het skaten waren, zou iemand ongelukkig ten val zijn gekomen en een voet hebben gebroken.

Niet onveilig

Het nieuwe skatepark is nog maar sinds woensdagmiddag open. Dat er nu al iemand gewond is afgevoerd wil volgens Marko Matic van Skatelab niet zeggen dat de baan onveilig is. „De baan voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften en is officieel goedgekeurd. Maar net als bij elke sport, gebeuren er weleens ongelukken. Jammer dat het precies op de eerste dag gebeurt.”

Beton

Volgens Matic is het een kwestie van geoefendheid.  „”Maar zelfs als je geoefend bent, kun je geblesseerd raken. Dat is all in the game. Je kunt altijd vallen en beton is niet zacht, hé.”