Volledig scherm
De gemeente Hengelo heeft slechte ervaringen met bladkorven. © FRANS NIKKELS

Bladkorven uit de gratie in Hengelo

HENGELO - Wel of geen bladkorven: zodra de bladeren van de bomen vallen, barst in Hengelo die discussie weer los.

Dinsdagavond diende raadslid Patrick Rillmann namens de fractie van LokaalHengelo een motie in om in de wijken korven te plaatsen waar burgers hun bladafval in kwijt kunnen. In buurgemeente Hof van Twente gebeurt dat al jaren.

Vervuild

Maar wethouder Mariska ten Heuw hield de boot af. De gemeente Hengelo heeft er namelijk slechte ervaringen mee. In 2011 werden in Groot Driene bij wijze van proef vier bladkorven geplaatst. Maar die werden ook gebruikt om ander afval in te deponeren. Dat kostte honderd euro extra aan stortkosten per vervuilde korf. Daarom besloot de gemeente al na een paar weken om twee van die korven weg te halen. De andere twee werden maar matig gebruikt en waren soms ook vervuild met ander afval. Sindsdien plaatst de gemeente geen bladkorven meer.

Ingetrokken

„Ik heb geen reden om aan te nemen dat het nu beter gaat”, aldus Ten Heuw. Maar ze toonde zich bereid om er nog eens over te praten op een politieke markt. Rillmann vond dat wel een goed idee en trok zijn motie weer in. Wordt vervolgd dus.