Bliksem slaat in bij Hengeloërs: ‘Nog nooit zo’n harde knal gehoord’

VIDEOHENGELO - De 69-jarige Rinus Morsink monteerde de film Hans en Grietje voor de theatergroep BARST. Net was hij bezig met de scene dat het huis van de heks ontploft. En toen sloeg vlakbij Morsink de bliksem in. Maar niet alleen Morsink kreeg vanmiddag in Hengelo de schrik van zijn leven.

Een flits en meteen een knal. Joke Prins (65) schrok zich kapot. De bliksem sloeg vanmiddag rond kwart voor één aan de Iepweg in Hengelo in. Waar precies is onduidelijk. De brandweer vond in elk geval geen inslagpunt. Hoe dan ook, bij Prins zijn de traplift, een brandmelder en het computermodem kapot.

  1. Slotakkoord
    PREMIUM
    COLUMN

    Slotak­koord

    Wat was de wereld heerlijk overzichtelijk, ooit. Bij het overlijden van een dierbare presenteerde een doodgraver in pandjesjas een lijstje muzieknummers. Uit het - summiere - aanbod hadden nabestaanden maar te kiezen. Meer ‘smaken’ waren er niet. Was de betreurde van socialistische huize, werd ‘Morgenrood’ aangevinkt. Katholieken lieten het ‘Ave Maria’ klinken. Uiteraard prijkte de eerdere kantinehulp van Holland Signaal in Hengelo er tussen, zangeres Mieke Telkamp uit Oldenzaal. Haar ‘Waarheen Waarvoor’ stond generaties op 1 op de uitvaart-top 10.