Volledig scherm
Blikseminslag in Hengelo © News United / Jack Huygens

Blikseminslagen in Hengelo: stoppen slaan door in wijk ‘t Wilbert

updateHENGELO - Het slechte weer heeft zijn intrede gedaan in Twente. Rond 13:00 uur sloeg de bliksem in bij een woning aan de Iepweg in Hengelo. Er is ook een harde inslag gehoord in de omgeving van de Kuyperschool.

De bewoners waren thuis toen de bliksem insloeg aan de Iepweg. Ze zijn erg geschrokken, maar raakten gelukkig niet gewond. Het brandalarm ging direct na de inslag af. De brandweer is nog ter plaatse en controleert de woning. 

In de wijk ‘t Wilbert zijn door de inslagen bij vrijwel alle woningen de stoppen doorgeslagen. Door het uitvallen van de stroom ging bij de Kuyperschool het brandalarm af. Brandweerlieden hebben de school gecontroleerd, maar hebben tot dusver niets ontdekken. De hulpdiensten weten in dit geval nog niet waar de bliksem wel is ingeslagen.

  1. Slotakkoord
    PREMIUM
    COLUMN

    Slotak­koord

    Wat was de wereld heerlijk overzichtelijk, ooit. Bij het overlijden van een dierbare presenteerde een doodgraver in pandjesjas een lijstje muzieknummers. Uit het - summiere - aanbod hadden nabestaanden maar te kiezen. Meer ‘smaken’ waren er niet. Was de betreurde van socialistische huize, werd ‘Morgenrood’ aangevinkt. Katholieken lieten het ‘Ave Maria’ klinken. Uiteraard prijkte de eerdere kantinehulp van Holland Signaal in Hengelo er tussen, zangeres Mieke Telkamp uit Oldenzaal. Haar ‘Waarheen Waarvoor’ stond generaties op 1 op de uitvaart-top 10.