De passage over de 'zachte sector' had anders opgeschreven moeten worden, aldus burgemeester Sander Schelberg dinsdagavond tijdens de gemeenteraad van Hengelo.
Volledig scherm
De passage over de 'zachte sector' had anders opgeschreven moeten worden, aldus burgemeester Sander Schelberg dinsdagavond tijdens de gemeenteraad van Hengelo. © Robin Hilberink

CDA Hengelo boos: gemeente doet aan ‘hokjesdenken’

HENGELO - De tijd dat een man bouwvakker werd en een vrouw automatisch in de zorg werkt, ligt ver achter ons. Het CDA Hengelo vindt het om die reden ‘onbegrijpelijk’ dat de gemeente suggereert dat vooral vrouwen in de ‘zachte sector’ werken.

  1. Schoot I. (34) door Hengelose brievenbus? Bewoners weten het zeker, I. ontkent: ‘Ben daar niet geweest!’
    PREMIUM

    Schoot I. (34) door Hengelose brievenbus? Bewoners weten het zeker, I. ontkent: ‘Ben daar niet geweest!’

    HENGELO/ALMELO - Op 12 maart kleppert de brievenbus van een woning aan de Coba Kellingstraat in Hengelo. Er klinken harde knallen. Iemand heeft de loop van een pistool door de brievenbus geschoven en enkele malen geschoten. Voor de bewoners is al snel duidelijk wie de schutter moet zijn: broer en zwager I. (34), met wie er zes jaar terug onenigheid was. Dinsdag besloot de rechtbank in Almelo dat I. voor observatie in het Pieter Baan Centrum wordt geplaatst.