Elise Slot is volgens haar oud-collega’s een engel. Zelf haalt ze vooral ook plezier uit het helpen van anderen. „Dat is toch heerlijk? En zo gaat dat nou al mijn hele leven.”
Volledig scherm
PREMIUM
Elise Slot is volgens haar oud-collega’s een engel. Zelf haalt ze vooral ook plezier uit het helpen van anderen. „Dat is toch heerlijk? En zo gaat dat nou al mijn hele leven.” © Wouter Borre

Collega’s vinden Elise uit Hengelo een engel: ‘Ik denk dat ze een pakhuis vol cadeautjes heeft’

HENGELO - Verharding van de samenleving is een terugkerend thema. Maar onzichtbaar achter excessen zijn tal van mensen dagelijks bezig om zich in te zetten voor anderen. Dat bleek wel uit een oproepje onder lezers aan het einde van het jaar. Uit alle inzendingen vandaag de laatste kandidate die door anderen wordt gezien als een engel: Elise Slot uit Hengelo.  

  1. Henk viel in 1944 als een blok voor de schoonheid van Lammy, nu zijn ze 75 jaar getrouwd
    PREMIUM

    Henk viel in 1944 als een blok voor de schoonheid van Lammy, nu zijn ze 75 jaar getrouwd

    Het is 1944, oorlog. Voor tieners in Veendam is ‘heen en weer lopen op de Kerkstraat’ hun enige vertier. De meisjes aan de ene kant, de jongens aan de andere. En maar kijken. Henk Mulder smelt als hij een meisje ziet met een lief gezicht en lang, zwart haar. „Ik vond het een schoonheid.” Dat is Lammy Weij, uit het aangrenzende dorp Wildervank. Hij stapt op haar af en laat haar niet meer gaan.
    Enschede