Ook de horeca in de Hengelose binnenstad hijst vrijdag op Coming Out Dag de regenboogvlag.
Volledig scherm
Ook de horeca in de Hengelose binnenstad hijst vrijdag op Coming Out Dag de regenboogvlag. © Emiel Muijderman

Coming Out Week: Hengelo hult zich in regenboogkleuren

HENGELO - Anders is ook gewoon. Dat is het motto van de Hengelose Coming Out Week, die maandag van start is gegaan. In het kader daarvan brandt de straatverlichting in de Pastoriestraat, op de Markt en in de Enschedesestraat deze week in de kleuren van de regenboog.

Hengelo profileert zich al enkele jaren als homovriendelijke Regenbooggemeente. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Ook lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT). Wethouder Claudio Bruggink: „Als gemeente Hengelo vinden wij het heel belangrijk dat iedereen kan zijn wie ze willen zijn. Daarom zijn we een Regenbooggemeente.”

Uit de kast

In het kader van de Coming Out Week vinden diverse activiteiten plaats. In kunstcentrum HeArtGallery aan de Drienerstraat is tot en met 23 oktober de foto-expositie ‘Young & Gay’ te zien. Fotografe Marjolein Arnegarn vroeg jongeren hoe het is om anno 2019 ‘uit de kast’ te komen en legde hun verhalen vast op foto en video. De expositie is gratis te bezoeken van donderdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Transgender

In de bibliotheek aan de Beursstraat geeft Angela van Bebber woensdagavond een lezing met de titel ‘Het beste dat me is overkomen’. Ze is zelf een transgendervrouw en auteur van het boek ‘’Eindelijk, ik lééf!’’. Het boek beschrijft haar levensverhaal, in haar lezing vertelt ze hierover. Er is ook een ouder van een transgenderkind aanwezig. Na de lezing gaan beiden in gesprek met de aanwezigen. Aanvang 19.30 uur, toegang gratis. Verder richt de bieb deze week een speciale LHBT-literatuurtafel in, voor volwassenen én jongeren.

Ook horeca

Vrijdag 11 oktober is het Nationale Coming Out Dag. Niet alleen de gemeente hijst op die dag de regenboogvlag. Dat doen dit jaar ook tientallen instellingen, scholen, sportverenigingen en naar schatting tien horecazaken in de binnenstad.