Duizenden genieten van Lichtparade in Hengelo

VideoHENGELO - De nieuwe route van de Twentse Lichtparade bleek voor niemand een probleem: vele duizenden liefhebbers kwamen vrijdagavond af op het spektakel.

Sprookjesachtig

Voor de familie De Jager uit Hengelo is het vaste prik: met z’n allen kijken naar de verlichte optocht. “Veel leuker dan de optocht van zaterdag. Omdat het donker is zie je de wagens en groepen beter. En het is soms een beetje sprookjesachtig, dat vinden de kinderen mooi.”

Hossen

Die kinderen moesten wel enig geduld hebben. Dat er een stevige koude wind stond, en dat de optocht regelmatig stokte, deerde echter niemand. Toen na behoorlijk lang wachten eerst de reclamekaravaan in zicht kwam, en daarna de echte praalwagens, stonden veel toeschouwers al te hossen. Soms vanwege de vrolijke muziek, vaker om de kou te verdrijven.

Volledig scherm
© Annina Romita

Lang lint

Praalwagens, dweilorkesten, dansers en loopgroepen uit de regio trokken als een lang bont lint door de binnenstad. De deelnemers aan deze 18de editie van de Twentse Lichtparade kwamen niet alleen uit Hengelo, maar ook uit Boekelo, Enschede, Haaksbergen en Noordijk.

De meeste gezinnen langs de kant van de weg keerden na afloop meteen huiswaarts, de echte carnavalliefhebbers zetten het feest voort in de cafés in het centrum.

Volledig scherm
© Annina Romita

Gezinsoptocht

Zaterdagmiddag is er de traditionele gezinsoptocht in Hengelo, die al voor de 43ste keer wordt gehouden. Begin deze week was het nog even spannend of de tocht in verband met de aangekondigde storm Ellen wel kon doorgaan, maar de laatste dagen werd de weersverwachting in gunstige zin bijgesteld, zodat de optocht geen gevaar liep.

De gezinsoptocht begint om 14.00 uur in de Bankastraat en eindigt na een rondgang door onder meer de Langestraat, Oldenzaalsestraat en Wolter ten Catestraat aan de Marskant.

Volledig scherm
© Annina Romita