Een ‘fika-momentje’in Hengelo, dankzij nieuwe broodjeszaak

VIDEOHENGELO - Hengelo is een bijzondere broodjeszaak rijker. In het centrum van de stad gingen zaterdagmorgen om 8.00 uur de deuren open van ‘RølleSmølle’.

De naam van de nieuwe zaak in de passage van Thiemsbrug betekent letterlijk ‘broodje smullen’. Het wordt een zaak waar je, aldus eigenaar Raoul Fehrenschild een ‘Fika-momentje’ kunt beleven. Dat is een Scandinavisch gebruik, bedoeld om het werk even te laten liggen, om te kunnen ontspannen, vaak met vrienden, koffie en iets lekkers.

Nek uitsteken

De zaak werd geopend door wethouder Gerard Gerrits, die blij is met de komst van RølleSmølle. „Het is een ondernemer die zijn nek durft uit te steken. In het voorjaar gaat het nieuwe stadskantoor open. We verwachten 125.000 extra bezoekers aan de binnenstad.”

Zieltogend winkelcentrum

Gerrits beloofde de ondernemer binnenkort met goed nieuws over zijn uitzicht te komen. De zaak kijkt uit op de Lambertuspassage, een zieltogend winkelcentrum achter de Lambertusbasiliek dat voor de helft leeg staat. „Er zit eindelijk beweging in. De kans is groot dat de passage verdwijnt.”

Pyjama

Nachtburgemeester Marijke Agterbosch was een van de weinige bezoekers die in pyjama was gekomen. Wie nachtgoed droeg kreeg een gratis ontbijt. Agterbosch is blij met de nieuwe zaak: „Als je goede koffie schenkt in Hengelo, maak je een kans van slagen.”

Volledig scherm
RølleSmølle werd zaterdagmorgen officieel geopend door wethouder Gerard Gerrits (links). Te gast was nachtburgemeester Marijke Agterbosch. Links eigenaren Lihilde Verboom en Raoul Fehrenschild. © Robin Hilberink