Het bestuur van SchouwArt (vanaf links): Gemma Drohm, Renata de Frankrijker, Maaike Hesselink en Anita Boerrigter. De stichting (in oprichting) hoopt dat politiek Hengelo kiest voor een vaste kunstzaal en dat zij daar dan in de schouwburg een invulling aan mag gaan geven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bestuur van SchouwArt (vanaf links): Gemma Drohm, Renata de Frankrijker, Maaike Hesselink en Anita Boerrigter. De stichting (in oprichting) hoopt dat politiek Hengelo kiest voor een vaste kunstzaal en dat zij daar dan in de schouwburg een invulling aan mag gaan geven. © Frans Nikkels Fotografie

Een kunstzaal in Schouwburg Hengelo dat is de enige logische keuze. Toch?

HENGELO - Het wordt woensdag een spannende avond voor SchouwArt. Kiest de gemeenteraad voor wisselende exposities of  toch voor een vaste locatie? In dat laatste geval is de schouwburg de meest logische, zo niet enige mogelijkheid, vindt de stichting. 

  1. Rechter geeft gelegenheidsdief Thomas U. (27) uit Hengelo laatste kans: ‘Besef goed, dit is een cadeautje!’
    PREMIUM

    Rechter geeft gelegen­heids­dief Thomas U. (27) uit Hengelo laatste kans: ‘Besef goed, dit is een cadeautje!’

    HENGELO/ALMELO - De gelegenheid maakt de dief. Dat gaat zeker op voor Thomas U. (27). Als hij iets van waarde ziet liggen, is er niet veel voor nodig voordat hij het meeneemt. Zo ook 24 januari dit jaar in Hengelo, als hij een laptoptas ziet liggen in een geparkeerde auto. Hij denkt maar aan één ding: ‘Die wil ik wel hebben.’ De eigenaar van de auto treft even later zijn auto met kapotgeslagen portierraam aan, de laptop is spoorloos.