Jeroen van Dijk woont aan Deldenerstraat, een straat die helemaal op de schop ligt. Hij werkt mee aan een nieuw project: het hemelwater op zijn dak loopt via een pijp straks naar de bomen die voor de deur komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen van Dijk woont aan Deldenerstraat, een straat die helemaal op de schop ligt. Hij werkt mee aan een nieuw project: het hemelwater op zijn dak loopt via een pijp straks naar de bomen die voor de deur komen. © Lars Smook

Een slok voor de iepen, met dank aan de bewoners van de Deldenerstraat in Hengelo

HENGELO - Bomen leggen massaal het loodje door aanhoudende droogte. In Hengelo is daar een originele oplossing voor bedacht: het regenwater van de daken van huizen wordt via buizen getransporteerd naar de bomen op de openbare weg. Een flinke slok voor dorstige iepen, met dank aan de bewoners.

 1. Specialist Astrid Knipscheer uit Hengelo: ‘Hoe meet verpleeghuis vaccinatiegraad als AVG in de weg staat?’
  PREMIUM

  Specialist Astrid Knipscheer uit Hengelo: ‘Hoe meet verpleeg­huis vaccinatie­graad als AVG in de weg staat?’

  HENGELO - Hoe krijgt de leiding van een verpleeghuis zicht op de vaccinatiegraad onder het personeel, als de privacywet bepaalt dat de werkgever de medewerkers niet mag vragen wie al dan niet is ingeënt. Dat is de puzzel die Astrid Knipscheer, verpleegkundig specialist van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ), momenteel probeert op te lossen. „We tasten volledig in het duister.”
 1. Bejubeld, verguisd én hersteld: de grasmat van PEC Zwolle
  Play

  Bejubeld, verguisd én hersteld: de grasmat van PEC Zwolle

 2. Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'