Volledig scherm
Vlnr Gerrit Meutstege, Neeltje Bleumink en Tom Jannink. © Lenneke Lingmont

Ervencoaches ook actief in buitengebied van Hengelo

HENGELO - Ze werken al in meerdere buurgemeenten en zijn nu ook in Hengelo actief: de ervencoaches. Gerrit Meutstege, Neeltje Bleumink en Tom Jannink staan klaar om agrariërs en andere bewoners van het buitengebied te helpen met praktische kwesties. 

Zo staan veel boeren voor de keuze om te stoppen met hun bedrijf, of toch verder te gaan of misschien zelfs de boerderij uit te breiden of te moderniseren. Andere bewoners van het landelijke gebied staan voor de keuze de asbestdaken op hun schuur te laten verwijderen. Ook is er soms onduidelijkheid over nieuwe wetgeving, regelingen en de gevolgen daarvan voor dichtbijgelegen natuurgebieden.

De inzet van de ervencoaches wordt betaald door de provincie Overijssel. Overijssel stimuleert erfeigenaren in het landelijk gebied om hun bezit structureel te verduurzamen en te verbeteren. "Hengelo zal, waar mogelijk, het drietal faciliteren, de ervencoaches werken onafhankelijk", meldt de gemeente. De coaches denken mee over ontwikkelingen van een agrarisch bedrijf en de financiële gevolgen daarvan. Ze helpen ook bij sociaal-maatschappelijke problematiek.