Volledig scherm
Cameratoezicht bij het skatepark zou volgens de PVV een preventieve werking hebben. © ANP

Geen cameratoezicht
bij nieuwe skatepark in Hengelo

HENGELO - Burgemeester Sander Schelberg ziet geen enkele reden voor cameratoezicht bij het nieuwe skatepark achter het NS-station. Namens de PVV-fractie had Christian Benerink daarom gevraagd op de politieke markt van deze week.

Benerink noemde het skatepark ‘een mooie ontmoetingsplek’, maar zei dat de PVV-fractie zich zorgen maakt over de veiligheid. Cameratoezicht zou volgens hem een preventieve werking hebben.

Verbaasd

De andere fracties reageerden hoogst verbaasd. „Dan zouden we overal camera’s moeten ophangen”, zei Marc ten Barge (D66). Marie-José Luttikholt (PvdA): „Het skatepark is net open, het is fantastisch. En dan zegt de PVV: laten we er camera’s ophangen. Ik snap er niks van.” Hanneke Steen (CDA) wilde weten waarom de PVV denkt dat het misgaat op het Industrieplein. Benerink: „Ik heb niet gezegd  dat het er niet gezellig is. Het gaat ons erom dat het ook veilig blijft.”

Levendigheid

Burgemeester Schelberg acht cameratoezicht op die plek niet nodig. Volgens hem is de sociale veiligheid op het Industrieplein juist toegenomen door de komst van het (verlichte) skatepark. De gebruikers zorgen voor levendigheid. Bovendien blijven de initiatiefnemers een oogje in het zeil houden. Zij zullen ervoor zorgen dat eventuele graffiti wordt verwijderd.